Om oss

Jag heter Lotta och är född på sommaren 1963. Jag är född i tvillingens tecken. Jag är en mycket aktiv människa som älskar djur. Hundar har funnits med mig i hela mitt liv. Jag älskar deras livsglädje och spontanitet... för att inte glömma bort kravlösheten och tillgivenheten.

Mitt andra brinnande intresse är hästar. Jag började rida på "ålderns dar" och kan bara säga att med hästar och hundar hämtar jag kraft och sinnesro. 2007 gick jag en 1-årig hovslagarutbildning och är idag färdigutbildad. Jag har hunnit att få en liten kundkrets och får nu även ARBETA där jag trivs om bäst, bland djuren!

Jag bor ihop med min sambo och vän, Janne. Janne jobbar som försäkringsmäklare och har Fenix som ligger vid Klarälven ihop med en kollega.

Janne är född i lejonets tecken. Han har bidragit med 4 barn, så idag har vi totalt 6 st. Janne har ett stort intresse i travsporten och äger ett sto som är född 2003 och heter Rusty Tan, samt att han är delägare i ett hingstföl efter Fill V som heter Dr Fill och är vårt senaste "tillskott" här på Mosserud, Janne har allt det som inte jag har, så vi kompletterar varandra på alla sätt. Det vi har gemensamt är vår stora kärlek till Djur och natur.

På gården bor dessutom Cornelius, född 96. Cornelius är född i Fiskarnas tecken. Han är vår sol och glädjespridare. Cornelius är min son och även ägare till Dylan the Great. Cornelius har ärvt mitt djurintresse och är en stor tillgång för oss på ALLA sätt. Han klarar av det mesta, utom att mocka boxar.. för det "hatar" han. Cornelius har inte bestämt vad han vill bli när han blir stor.. men han är en mästare i köket, med receptböcker i högsta hugg, likväl som han har en naturlig fallenhet att hantera djur, av alla de slag.. Ska bli spännande att följa hans väg här i livet!Matte

Husse

Kennelns födelse

För ca 10 år sedan så bestämde jag att ett utav mina livsmål var en Kennel. Jag kunde se det mesta framför mig förutom hundrasen.

Sedan 20-års åldern har jag haft hund hela tiden och har svårt att tänka mig ett liv utan hund. Jag har ägt många stora hundar, som tex. Grand Danois, Riesenscnauzer, mm. De har tagit mycket tid av mitt liv och har även gett mig ett stort innehåll.

Med familj och "karriär" som paralleller kände jag att det var dags att göra en omvärdering på hundras... Jag hade sett många Jack Russels och tyckte att de var livsglada och starka hundar! Så jag läste en del om dem och kom fram till att jag ville ha en Parson Russell Terrier.


Vårt hus

Nya vindar

I samband med att flytten till Dalarna bestämdes sommaren 2010, så tog vi in ytterligare en hundras i Kenneln... Rhodesian Ridgeback. Med Eva Bryntse (Oppigårdens) som uppfödare kände jag mig trygg nog att både köpa en valp och en omplaceringstik inom en månad... I skrivande stund känns detta helt rätt och vi gläds varje dag åt det beslutet och lär just nu att känna denna majestätiska ras.

Vår avelsfilosofi

Kennels tema är "för användning", vilket innebär friska och glada hundar som vill vara med sin ägare i vått och torrt oavsett vad du gör!

Min tanke är att ha välmeriterade hundar som lever i en flock hemma. Helst vill jag ha minst en kull valpar/år. Jag kommer att ha en del hundar ute på foder, för att kunna följa olika linjer utan att ha för många hundar hemma. Kenneln får inte bli så stor att den blir opersonlig!

För er som inte förstår så vill jag få fram små, robusta Russels, med Trojas mentalitet. Dvs coola och ödmjuka! Alla har olika ideal som de vill se i sin hund, mitt ideal passar inte alla... Men tänk på att vi är många som föder upp denna underbara ras, titta på mina länkar! Du kommer att hitta den Parson som just du vill ha!

Så 4use, betyder "att använda"...
Använd din hund i vardagen, till det allra enklaste, sällskap, gå-kompis, jogga, vara med på arbetet... Vad du än väljer så är det "vid användning" varje dag som du får en lycklig hund!

Vad gäller Rhodesian Ridgeback så har jag hittat "idealhundarna" hemma hos Eva Bryntse.. Hon lotsar mig i alla mina funderingar och som jag ser det har jag haft världens tur som hittade henne. Våran Oppigårdens Fröken, har en exteriör som tilltalar mig. I mina ögon är hon den vackraste Rhodesian som jag sett.. Därav namnet "Vacker"!

Jag är även utbildad hovslagare. Klicka här för mer information.


Upp